ASOCIACIÓN SOCIOEDUCATIVA LLERE iz Španjolske (grad Toledo) HITNO traži volontere/ke za projekt koji je usmjeren pomaganju djeci i mladima koji nemaju završeno osnovno obrazovanje. Volonteri/ke će kroz različite aktivnosti raditi s djecom i mladima koji nisu završili osnovno obrazovanje, odnosno nemaju radnu profesiju, iskustvo ili trening. Osim toga, volonteri će raditi s mladim ljudima koji nisu završili obrazovanje i imaju teškoće pri pronalaženju posla. Volonteri/ke također će pomoći pri organizaciji različitih aktivnosti. Potrebno je barem osnovno znanje španjolskog jezika.

Projekt počinje što prije, kada se nađe zainteresirana osoba i traje do kraja srpnja (moguće je dogovoriti datume s volonterom/kom).

EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Više informacija na linku ili se obratite sending organizaciji na mail: udrugapariter@gmail.com (najkasnije do 4.5.2018.)

Photo by George Barker on Unsplash