Curba de Cultura  iz Rumunjske traži volontera ili volonterku iz Hrvatske za projekt “Volunteer to grow” u trajanju od 6 mjeseci. Volonteri/ke biti će smješteni/e u Centru za mlade u mjestu Izvoarele (Prahova County), okruženim prekrasnim brdskim krajolikom s mnoštvom riječnih izvora.

Zadaci za koje će volonter/ka biti zadužen su: aktivnosti s djecom i mladima, neformalno učenje za mlade, organizacija radionica, kulturnih događaja i tečajeva jezika, dokumentiranje događaja, rad u knjižnici, pisanje članaka i bloga za promociju volonterstva… Osim toga, možete očekivati i sudjelovanje na raznim treninzima! 🙂

Dakle, da ponovimo, trajanje je od lipnja 2018.  do studenog 2018.

Više informacija o organizaciji i iskustvima volontera/ki možete pronaći ovdje, a Info pack o projektu ovdje.

Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju svoj CV i motivacijsko pismo (oboje na engleskom jeziku) na udrugapariter@gmail.com, a najkasnije do 31.03.2018.

Projekt je financiran sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

Za one koji još nisu čuli o EVS-u, Europska volonterska služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci). Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.