U periodu od 18. do 21. travnja 2019. godine, u gradu Thessaloniki, odnosno Solun u Grčkoj održalo se godišnje okupljanje Erasmus studentske mreže (Erasmus Student Network) – ESN -a. Raspravljalo se o budućnosti mobilnosti, internacionalizacije, ali i budućnosti same ESN mreže.

ESN je osnovan 1989. godine kao zajednica bivših Erasmus studenata sa ciljem pomaganja studentima na razmjeni prilikom tog novog životnog perioda. Nisu ni slutili kako će se ta ideja razviti u najveću studentsku organizaciju u Europi.

Među 39 zemalja koje su sudjelovale na konferenciji pronašla se i ESN Hrvatska koja je sa svoja 22 člana itekako imala razloga za slavlje jer je ove godine iznova dokazala kako marljivi i motivirani mladi ljudi mogu sanjati i ostvarivati velike snove na europskoj razini.

Naime na skupštini, Tajana Mohnacki (članica ESN-a Hrvatska) održala je kandidaturu za  intrernacionalnu potpredsjednicu ESN-a zajedno s 4 jednako kvalitetna kandidata iz Italije, Portugala i Francuske. Na zadnji dan skupštine se glasalo te je upravo ona odnijela pobjedu i dokazala kako se veliki snovi iz srca Slavonije mogu ostvariti.

Dodijeljene su i nagrade za izvrsnost te između 527 podružnica ove je godine ESN Hrvatska u Lijepu našu ponosno donijela 2 nagrade:

  • mjesto employabilitySTAR (doprinošenje vještinama i zapošljivosti ESN volontera i/ili studenata) – ESN Hrvatska (projekt ESN Youth Academy 2019)
  • mjesto socialinclusionSTAR (najznačajnija društveno uključiva aktivnost) – ESN Rijeka (Studenti pomažu djeci)

Više informacija pronađite na ESN Hrvatska.

Izvor slike: ESN Hrvatska.