Natječaj „Erste fragmenti“ organizira se od 2002. godine, a u dosadašnjim izdanjima otkupljeno je oko 180 djela mladih hrvatskih likovnih umjetnika/ca, koja se danas nalaze na više od 130 lokacija (poslovnica i uredskih prostora) Erste banke u Hrvatskoj. Autori/ce mnogih otkupljenih radova u međuvremenu su postali afirmirana i cijenjena imena hrvatske umjetničke scene.

Erste banka i urbanokulturna platforma Urbanka i ove su godine pokrenule natječaj za projekt pod nazivom “Erste fragmenti 14”, koji pruža potporu mladim i neafirmiranim likovnim umjetnicima/ama do 30 godina i studentima/cama akademija likovnih umjetnosti otkupom njihovih umjetničkih djela (skulptura, slika, grafika i instalacija), dodjelom dodatne novčane nagrade za najbolji rad te omogućavanjem samostalne izložbe autoru/ici pobjedničkog rada. Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, i ove se godine dodjeljuje posebna nagrada po odabiru publike. Također, dodjeljuje se jedna godišnja stipendija za koju se mogu kandidirati studenti_ce likovnih akademija u Zagrebu, Rijeci, Osijeku ili Splitu.

Prijave na natječaj “Erste fragmenti 14 – za otkup radova” zaprimaju se do 16. ožujka 2018. Svaka prijava treba sadržavati:

  • kvalitetne fotografije prijavljenih radova na USB sticku ili CD-u (slike, skulpture, grafike, fotografije ili instalacije) s autorskom izjavom o radu (tzv. artist statement) i opisom rada (tehnika, dimenzije, godina nastanka, informacija o ediciji uz grafike i fotografije) te nazivom rada na hrvatskom i engleskom jeziku. Fotografije trebaju biti dostavljene u .jpg formatu, minimalne širine 1024 piksela.
  • print fotografija prijavljenih radova
  • cijenu svakog rada
  • kratak životopis i kontakt podatke autora_ice (ime i prezime, adresu, telefonski broj i e-mail adresu)
  • maksimalno tri pojedinačna rada koji se prijavljuju za otkup

O odabiru radova za otkup i proglašenju najboljeg rada odlučivat će stručni žiri.

Za autora/icu najboljeg rada predviđena je i dodatna novčana nagrada u iznosu od 10.000 kuna, a dobiva i priliku za samostalno izlaganje tijekom 2019. godine. Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, dodjeljuje se i posebna nagrada publike u iznosu od 3000 kuna.

Svi otkupljeni i nagrađeni radovi bit će prikazani na izložbi u „Galeriji Kranjčar“ u Zagrebu.

Prijave za natječaj za otkup radova treba poslati na adresu:

Erste&Steiermärkische Bank d.d.
“Erste fragmenti – otkup djela”
Sektor marketinga 
Ulica Ivana Lučića 2
10000 Zagreb

VAŽNO!

Više informacija sa potpunom dokumentacijom o natječaju pronađi ovdje.