Nakladnik portala Booksa.hr – Udruga za promicanje kultura Kulturtreger – i Kurziv – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, nakladnik portala Kulturpunkt.hr za medijske radnice i radnike te studentice i studente novinarstva organizira dvodnevnu novinarsku radionicu posvećenu pisanju o slijepim i slabovidnim osobama – educirat će ih za istraživačko i analitičko pisanje o problemima s kojima se oni kao ugrožena društvena skupina u Hrvatskoj suočavaju. Održat će se 20. i 21. listopada 2020. godine u prostorijama Mreže antifašistkinja Zagreba (Ul. Pavla Hatza 16).

Radionicu koja će oba dana trajati po šest sati vodit će Andreja Veljača iz Hrvatskog saveza slijepih. Uz nju će izlagati i pripadnici skupine slijepih i slabovidnih.

Dodaju da će oba dana edukacija trajati po 6 sati, uz pauzu za ručak koji će osigurati. K tome, od svih se polaznika očekuje sudjelovanje u radionici istraživačkog novinarstva koja će se održati u studenom te proizvodnja honoriranog sadržaja koji će se objaviti na jednom od spomenutih portala.

Prijave za sudjelovanje trebaju sadržavati ime i prezime, kratak životopis, kontakt-podatke (e-mail, broj mobitela) te primjere novinarskog rada (link ili Word-dokument). S naslovom Prijava za radionicu zaprimaju se najkasnije do 17. listopada 2020. godine na e-mail adresi booksa@booksa.hr. Valja napomenuti i da će se onima koji dolaze izvan Zagreba pokriti trošak smještaja i puta (javnim prijevozom).

Ova je radionica dio projekta I to je pitanje kulture? usmjerena na jačanje sustavnog izvještavanja o pristupu i sudjelovanju u kulturi različitih ranjivih skupina.

Photo by Markus Winkler on Unsplash