U posljednje vrijeme velik broj korisnika najpopularnijih društvenih mreža – Facebooka, Instagrama i Snapchata – sve više iskazuje svoje nezadovoljstvo njihovom funkcionalnošću. Naime, korisnicima sve više smeta to što su se uvjeti korištenja uvelike promijenili u posljednjih nekoliko godina, pogotovo usporedivši sa počecima društvenim mreža. Korisnici više ne mogu nesmetano upravljati svojim profilima zbog učestalih propagandnih poruka ili potrebe za plaćanjem objava radi boljeg dosega posjećenosti istih.

Svi nezadovoljni korisnici rješenje su pronašli u društvenoj mreži Vero koja pruža isto što i ostale, ali bez reklama i bez potrebe za plaćanjem oglasa. Putem mreže Vero korisnici sa svojim poznanicima, prijateljima, bliskim prijateljima ili pratiteljima mogu dijeliti različite sadržaje: od linkova, glazbe koju slušaju, preporuka za knjigu ili film, fotografije i slično. Cilj pokretača mreže bio je učiniti dijeljenje takvih sadržaja jednostavnijim i to s odabranim krugom ljudi, kako bi korisnici lakše kontrolirali tko vidi njihove objave. Putem aplikacije moguće je i kupovati stvari i to bez da ju napuštate. Ono u čemu mnogi vide prednost nad Instagramom i Facebookom jest da Vero ne sadrži reklame i nema algoritama, a objave se prikazuju kronološki.

Iako aplikacija postoji već tri godine, počela se popularizirati tek nedavno, i to zbog već navedenog razloga – kao alternativa nezadovoljnim korisnika ostalih društvenih mreža, a hoće li uspjeti opstati u svijetu društvenih medija preostaje nam vidjeti!

Više pročitajte ovdje.

Photo by William Iven on Unsplash