Strašne žene (Fierce Women) je društvena igra koju su nedavno osmislile članice udruge Prostor rodne i medijske kulture “K-zona” kako bi povećale svijest o važnosti žena u području znanosti, kulture, umjetnosti, ali i na svim ostalim područjima svakodnevnoga života te smanjile diskriminaciju istih naspram “jačeg spola”. Igra na edukativan i zabavan način potiče igrače i igračice da obrate pažnju na “strašne” žene koje su u prošlosti zadužile ljudski rod svojim nevjerojatnim postignućima. Igrom se ponajviše želi doprijeti do žena, pogotovo onih mladih, da u imenima iz igre pronađu inspiraciju kako za svoj poslovni, tako i privatni život.

Igra je namijenjena za 2 do 5 igrača/igračica te je idealna za igranje u obiteljskom i/ili prijateljskom okruženje. Cilj same igre je razbiti stereotipe i predrasude koje se kroz povijest učestalo vežu za pripadnice ženskoga roda.

“Pokreni nešto svoje” je program ACT Grupe koja je vodeći primjer društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj, a projekte za dodjelu potpora bira na temelju inovativnosti, društvenog utjecaja te prema potencijalu rasta i održivosti samoga projekta. Kroz šestomjesečni program projekta za jedinstveni proizvod “Strašne žene” predviđen je razvoj i nadogradnja igre te razvoj dodatnih proizvoda i mobilne aplikacije.

Detaljnije o ovoj temi pročitajte ovdje.

Photo by Katy Belcher on Unsplash