Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za mobilnost i programe Europske unije objavilo je natječaj za stipendije programa Hubert H. Humphrey za akademsku godinu 2023./2024.

Znanstveno-stručno usavršavanje na sveučilištima u SAD-u namijenjeno je zainteresiranim kandidatima iz javnoga i privatnoga sektora koji zadovoljavaju uvjete natječaja.

Stipendije se dodjeljuju hrvatskim državljanima s visokom stručnom spremom (najmanje četverogodišnji studij ili petogodišnji diplomski studij), izvrsnim znanjem engleskoga jezika, iskustvom u rukovođenju i pet godina radnoga iskustva u jednom od navedenih područja: Ljudski i institucionalni kapaciteti; Prava i slobode; Održiva zemlja; Napredne zajednice. Stipendije nisu namijenjene za razdoblje studija niti omogućuju stjecanje akademskoga naziva u SAD-u. Kandidati trebaju podnijeti dokaz o zaposlenju u RH.

Više informacija o ovome programu, detaljne upute i poveznica za online prijavu nalaze se na mrežnoj stranici Veleposlanstva SAD-a.

Razmatrat će se samo prijave s potpunom dokumentacijom. Osim online prijave, potrebno je dostaviti i dodatnu dokumentaciju. Dodatna dokumentacija učitava se elektronički uz prijavu do 30. svibnja 2022. godine.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na sljedeću elektroničku adresu: fulbrightcroatia@state.gov.

Izvor: ampeu.hr.

Photo by Nik Shuliahin 💛💙 on Unsplash