Centar za posjetitelje i oporavilišta za bjeloglave supove na otoku Cresu raspisao je Natječaj za izradu vizualnog identiteta. Natječaj je otvoren od 23. veljače do 30. ožujka 2018. godine.

Cilj natječaja je postići prepoznatljivost Centra i bjeloglavih supova kao ugrožene vrste koja obitava jedino na kvarnerskim otocima Cresu, Krku, Prviću i Plavniku. Centar je godinama vapio za obnovom koja se počela realizirati 2015., a potpuno je opremljen i obnovljen prošle godine, međutim bez vizualnog identiteta. Budući da Centar ima iznimnu važnost u očuvanju ove specifične vrste ptica, potrebno je čim prije stvoriti vizualni identitet kako bi na adekvatan način mogao biti prikazan posjetiteljima, partnerima i javnosti. Stvaranjem vizualnog identiteta Centar će se moći afirmirati i popularizirati na regionalnom i državnom nivou, ali i šire te postati prepoznatljivim akterom u smislu očuvanja vrsta, ali i u turističkom kontekstu.

Natječajni rad mora sadržavati prezentaciju idejnog rješenja vizualnog identiteta Centra za posjetitelje i oporavilišta za bjeloglave supove Beli u printanom i digitalnom obliku, a autora najboljeg idejnog rješenja očekuje novčana nagrada od 10.000,00 kuna.

Detaljnije informacije o Natječaju pronađite ovdje.

Photo by Мартин Тасев on Unsplash