Međunarodni dan dječje knjige (ICBD – International Children’s Book Day) obilježava se svake godine 2. travnja, na dan rođenja književnika Hansa Christiana Andersena, da bi se istaknulo koliko su knjige za djecu važne u njihovu odrastanju te kako ljubav prema čitanju treba razvijati od najranije dobi. Ovogodišnja poruka djeci svijeta glasi: „Priče su krila koja Ti pomažu uzletjeti svakoga dana“.

Tim povodom Gradska knjižnica Labin pripremila je niz aktivnosti namijenjenih djeci i mladima.

U četvrtak, 31. ožujka s početkom u 9:00 sati, u sklopu programa I jasličari čitaju, knjižničarke čitaju s djecom Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac, u jasličkim skupinama Pahuljice i Slonići.

U petak, 1. travnja s početkom u 10:00 sati organiziran je susret učenika trećih razreda OŠ Matije Vlačića s književnicom za djecu i mlade Tatjanom Pokrajac-Papucci. Čitamo i razgovaramo o priči Kako je tuga postala radost.

U subotu, 2. travnja od 8:00 do 13:00 sati trajat će akcija „Članarina na pola za djecu i mlade“. Akcija se odnosi na godišnje članstvo učenika od 2. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole te će iznositi 30,00 kn. Podsjećamo da sva djeca s područja Labinštine od rođenja do polaska u 2. razred ostvaruju pravo na besplatno članstvo u Gradskoj knjižnici.

Također, Gradska knjižnica poziva još jednom djecu od 9 do 14 godina da se prijave na Prvi natječaj za dječju kratku priču „PIKUN“ koji je otvoren do 11. travnja 2022. godine. Sve informacije o Natječaju dostupne su na mrežnoj stranici Knjižnice.