Projekt Faces2Hearts je neponovljivo iskustvo za blogere diljem svijeta koji nudi 4 mladih ljudi 5 mjeseci putovanja na 3 kontinenta (Afrika, Azija-Pacifik, Europa i Latinska Amerika).
Projektom je predviđen posjet raznim projektima diljem svijeta financiranih od strane EU, te dokumentiranje vlastitih iskustva, interakcija s korisnicima projekta te vlastito viđenje.

Natječaj je otvoren za sve mlade ljude između 21 i 31 godinu koji imaju određene multimedijalne vještine (bila to fotografija, izrada videa, društveni mediji, pisanje) te da su slobodni za putovanje u prvoj polovici 2018. godine. Osim toga, potrebno je posjedovati i putovnicu važeću najmanje do prosinca 2018. godine.
Kandidati bi trebali moći govoriti i pisati na engleskom jeziku na razini “gornjeg srednjeg stupnja” koji odgovara referentnoj razini B2 Zajedničkog europskog okvira jezika (CEF). Zahtjevi jezika razlikuju se ovisno o regiji koju primjenjuju i da regija ovisi o njihovoj nacionalnosti.
Četiri odabrana kandidata bit će pozvani u Bruxelles na trening i upoznavanje krajem 2017. godine.
Pobjednici će primiti paket opreme i bit će im pružena podrška od strane međunarodnih stručnjaka za razvoj na terenu tijekom njihovih putovanja.
Svaki pobjednik će putovati i otkrivati ​​priče unutar svoje regije (Zapadna i Srednja Afrika, Latinska Amerika i Azija-Pacifik), osim europskog blogera koji će putovati u istočnoj i južnoj Africi.
Projekt će kulminirati na Europskim danima razvoja 2018. (EDD2018) u lipnju u Bruxellesu, u Belgiji, gdje će 4 pobjednika podijeliti svoje priče.
Troškovi sudjelovanja na EDD2018 (kao što su troškovi putovanja, smještaja i ostalih povezanih troškova) bit će pokriveni.

Da biste se prijavili, trebali biste prenijeti kratki videozapis (maksimalno 1 minutu) na YouTube-u, Vimeu ili DailyMotionu, pokazujući zašto ste baš vi pravi kandidat za ovaj natječaj.

Rok za prijavu je produžen do 13. studenog 2017. (12:00 sati CET).

Više o svemu pročitajte na službenoj stranici.