Udruga Sindikat biciklista i HŽ Putnički prijevoz i ove godine nude besplatni prijevoz bicikala i djece stare od 6 do 12 godina u sklopu Europskog tjedna mobilnosti u razdoblju od 16. do 22. rujna 2020. godine.

Karte za besplatan prijevoz djece od 6 do 12 godina potrebno je preuzeti na blagajnama, a popis vlakova u kojima možete prevesti bicikle možete pogledati ovdje. Iz HŽ-a napominju da se na prugama na kojima je zbog izvođenja radova uveden zamjenski autobusni prijevoz bicikli ne mogu prevoziti ,pa mole sve da u izborniku Stanje u prometu provjere informacije vezane uz radove na prugama.

Europski tjedan mobilnosti svake se godine održava od 16. do 22. rujna u organizaciji Glavne uprave za okoliš Europske komisije u cilju poticanja javne svijesti i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a time i poboljšanjem kvalitete života građana europskih gradova. Slogan ovogodišnjeg – Mobilnost s nultim emisijama za sve – odražava cilj ugljično-neutralnog kontinenta do 2050. godine, predstavljen u Europskom zelenom planu.

Temom se također želi istaknuti važnost prijevoza s nultim emisijama i promicanje uključivog pristupa koji obuhvaća sve građane. Više informacija o ovogodišnjem Europskom tjednu mobilnosti možete vidjeti na poveznici.

Photo by Autumn Studio on Unsplash