Svjesni potrebe za edukacijom građana u smislu povećanja financijske pismenosti, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ po prvi put organizira besplatnu radionicu za građane na kojoj će se obraditi aktualne teme iz financijske kulture. Sve veći broj građana u blokadi, prekomjerno korištenje „minusa“ na tekućem računu, problemi u otplati preuzetih kredita, nerazumijevanje pojmova vezanih uz investicijsko-štedne proizvode i slično, brojni su indikatori nedovoljne financijske pismenosti. Razlozi tome jesu mnogobrojni, a često i sasvim objektivni, posebice za starije građane koji se tijekom svoga školovanja nisu susretali sa ovim razvijenim financijskim proizvodima i uslugama kojima danas doslovce vrve svi mediji. Takvo stanje nije poželjno pa Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ svojim aktivnim angažmanom želi doprinijeti povećanju financijske pismenosti.

Radionica koja će se organizirati nastojat će na jednostavan i širokoj javnosti razumljiv način približiti financijske pojmove koji se susreću u svakodnevnom životu. Edukacija će biti usmjerena na najvažnija područja iz domene financija s kojima se susreće većina kućanstava, a za njeno praćenje nisu potrebna nikakva posebna predznanja niti završeno akademsko obrazovanje. Teme koje će se obraditi, kao i datumi izlaganja pojedinih tema, su sljedeći:

Tema 1: „Važnost uravnoteženog osobnog budžeta“ održati će se dana 19.2.2018. godine
Tema 2: „Bankovno financiranje i štednja“ održati će se dana 21.2.2018. godine
Tema 3: „Osobne investicije“ održati će se dana 23.2.2018. godine
Tema 4: „Formiranje osobnog portfelja i planiranje umirovljenja“ održati će se dana 27.2.2018. godine
Svako od gornjih izlaganja održat će se u vremenu od 17 do 20 sati. Prijave na radionicu se vrše putem web obrasca do 14. veljače 2018., odnosno na broj telefona 052/377-204 gdje se mogu dobiti i detaljnije informacije.

Web obrazac pronađi na linku.

Photo by NeONBRAND on Unsplash