Većina nas se dolaskom na fakultet borila sa pisanjem stručnih oblika eseja, seminara i drugih pisanih radova, problem nam je zadavalo i prezentiranje te držanje govora.

Profesori su nam vrlo malo pomogli u rješavanju ovog problema, tek ponekim šturim uputama, tako da su u praksi gotovo svi studenti samouki.

Zato Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i Hrvatska kuća mozga za studente organiziraju besplatnu školu Osnova znanstvenog izražavanja koja će se održati 15. i 16. veljače 2019. godine na Filozofskom fakultetu.

Edukacija je podijeljena na 12 tematskih jedinica koje obuhvaćaju brojne korisne teme kao što su pretraživanje i citiranje literature, struktura znanstvenih radova te načini na koje se oni mogu pisati, a potom i objaviti. Osim što će se prikazati dobra praksa, polaznicima će se pokazati i što ne treba činiti. Škola je, navode organizatori, idealna za one koji su na početku i tek se pripremaju za buduće pisanje radova, one koji su se okušali u pisanju i zapeli, one koji nikada nisu dobili jasne upute kako se radi poster ili usmeno izlaganje, ali i za one koji već imaju iskustva, ali im fali teorijske pozadine o samoj formi izražavanja.

Više informacija potražite na Facebook događaju.

Photo by David Travis on Unsplash