Klub mladih “Club 21” organizira u petak, 4.svibnja radionicu u kojem će svi zainteresirani moći naučiti više o kompostiranju.

Smrdi li kompost? Možemo li kompostirati samo u vrtu? Kako kompostirati na balkonu, terasi ili u stanu? Što smijemo i što ne smijemo bacati u komposter? Koja je uloga komposta u organskom uzgoju hrane i kruženju nutrijenata u ekosustavu? Kako smanjiti biootpad u mješovitom otpadu?

U urbanoj sredini prostorna ograničenja često predstavljaju izazov prilikom promišljanja optimalnog rješenja za odlaganje i procesuiranje biološkog otpada na kućnom pragu.

Kompostiranjem se organski otpatci pretvaraju u visokovrijedan resurs za uzgoj biljaka koji ujedno poboljšava strukturu tla, zadržava vlagu, prozračuje tlo, povećava mikrobiološku aktivnost u tlu te doprinosi prirodnoj otpornosti biljka na nametnike i bolesti.

Voditeljica radionice je Cvijeta Biščević, permakulturna dizajnerica i edukatorica s urbanističko-arhitektonskom pozadinom, a radionica je u potpunosti besplatna.

Više o događaju možete pronaći na Facebooku. 

Photo by Neslihan Gunaydin on Unsplash