“Od vas očekujemo da reciklirate svoj “digitalni otpad” i izradite GIF animaciju. Digitalni otpad su sve vaše neželjene fotografije koje zauzimaju kilobajte na vašem mobitelu, fotoaparatu ili kompjuteru. To mogu biti neobjavljene fotografije, ne zadovoljavajući selfiji, fotografije s pogreškom, duplikati fotografija itd… Milijuni fotografija dnevno cirkuliraju društvenim mrežama, mi želimo one koje nisu “imale toliko sreću” i ostale su zarobljene na vašem uređaju.”- poručuju iz udruge Metamedij te pozivaju sve da prijave svoje radove do 14.kolovoza.

‘Digitalni otpad’ je otvoreni natječaj za GIF animacije organiziran u sklopu 20-tog Media Mediterranea festivala. Zainteresirani mogu poslati svoje autorske GIF animacije ili možete učitati fotografije na jedan od internetski servisa za izradu GIF animacija kao što je www.photomosh.com.

Svoje radove pošaljite na mediterraneafest@gmail.com.

Radovi će biti izloženi na festivalu Media Mediterranea, u Titovom parku u Puli, 17. i 18. kolovoza 2018.

Radove možete prijaviti do 14. kolovoza.

Na natječaj su dobrodošli gifovi svih vrsta: od stop-motion animacije, preko isječaka ekstrahiranih iz video snimaka, fotografskih kolaža, ručne animacije, pa do animiranog teksta ili pak radova izrađenih uz pomoć internetskih servisa. Trajanje i dimenzije animacije u potpunosti su slobodni, a jedina su tehnička ograničenja GIF format i beskonačni loop.

Više informacija možete pronaći na službenoj web stranici.