Od 19. do 25. veljače 2018. u Hrvatskoj se obilježava 11. Tjedan psihologije. Organizira ga Hrvatsko psihološko društvo u suorganizaciji Hrvatske psihološke komore. U Istri se održava u suorganizaciji Društva psihologa Istre, a kao i svake godine, u njegovu su se realizaciju uključile i psihologinje Labinštine. Tjedan psihologije u našem gradu podupire i Grad Labin kroz projekt Labin Zdravi grad.

Aktivnosti Tjedna psihologije bit će zanimljiva predavanja, tematske radionice i tematski članci.

Na web portalu Labin Zdravog grada od utorka, 20.veljače zainteresirani će građani moći pročitati tematske članke iz područja psihologije, kao što su stigme s kojima se nose liječeni alkoholičari o kojima su pisale psihologinja Đeni Zuliani i socijalna radnica Sanja Franković-Batelić, kako olakšati djetetu proces razvoda braka i kako se ponašati nakon o čemu je savjetovala psihologinja Ida Kekić-Brljafa ili pak kako napisati dobar životopis i kvalitetno se predstaviti na razgovoru za posao o čemu se osvrnula psihologinja Smiljana Hrvatin.

U srijedu će psihologinja Dubravka Ujčić Lukšić održati zanimljivo predavanje za odrasle koji žele poraditi na svom psihološkom osobnom razvoju „SELF PROCES – od rigidnog do izranjajućeg sebe“ u knjižici OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin.

Četvrtak i petak dani su namijenjeni roditeljima djece od vrtićke do srednjoškolske dobi. Kroz predavanja i tematske radionice moći će saznati kako unaprijediti svoje roditeljske vještine, a u tome će ih voditi psihologinje: Anna Goreta Giannini, Lorena Černjul, Franka Filippi Užičanin, Hana Šiljan Bembić i Mirjana Dobrić.

Sva su događanja u Tjednu psihologije besplatna, a kompletan program za cijelu Istru dostupan je na stranicama Društva psihologa Istre.